Vi bruker også dra på en slik fest hvert år, men i år ble den avlyst pga det som skjedde den 22/7.
Men tenkte jeg skulle skrive dette innlegget igjen, for i fjor når vi hadde festen lagde jeg en Willy Wonka kake som jeg kalte den! :D
Du er nødt til å lage tre stk sukkerbrød fra bunnen av. Disse lager man da i tre forskjellige farger..Jeg valgte rosa, turkis/blå og en som var lilla i bunn og marmorert med blått.
Etter dette så laget jeg en skikkelig amerikansk smørkrem. Det skal jo sies at denne kaken er ikke noe man spiser som slankekost da jeg ikke tør tenke på hvor mange kcal den inneholder! :D
Ville at smørkremen skulle smake litt sjokolade, og da kan man fint bruke kakaoen som er laget til matlaging. Her i huset hadde jeg ikke mer igjen av den og hadde kun drikkekakao og noen ganger kan denne bli ganske sterk i smak, nesten litt bitter så derfor brukte jeg heller noen skjeer med Oboy. Og det som er fint med Oboy er at det da blir litt krønsj i smørkremen. Og den blir heller ikke så mørk.
På en slik kake er man jo nødt til å ha en fin topping! Mini-me og moi er ikke noe glade i marsipan og så viste jeg også at flere av de som kom på partyet heller ikke er så glad i det, og den er ofte veldig vanskelig å jobbe med også da den klisser noe veldig + at den ikke akkurat holder seg så fint i romtemperatur over lengre tid.
Derfor lagde jeg heller en marshmallowising. Og den var veldig lett å lage,men kan vel ikke akkurat si at den var så lett å jobbe med da.
Men fant ut at når du skal kjevle den ut så legg den på et bakepapir, da går det veldig lett, for når den har oppnådd den str du vil ha så kan du bare legge papiert over kaken og så sakte dra papiret av den.
Denne toppingen er også veldig lett å dekorere og smakte veldig godt! :)
Når dette er laget er det bare å dele opp sukkerbrødene. hvis de er veldig "rundet opp" på toppen så beskjær litt av toppen da kaken ellers vil bli skjeiv. Mellom hvert lag så smører du på litt smørkrem, ikke ta altfor mye da kaken allerede er ganske så mektig.
Og ikke ta noe smørkerm på toppen da isingen fort kan bli ganske så klissete av dette.
Så er det bare å dekorere som du vil. Her ble det prikker da jeg kalte den for Willy Wonka kake, så for meg at det var slik han villet ha pyntet en slik kake! :D
Hadde jeg hatt bedre tid kunne jeg godt laget noe ekstra ut av det jeg hadde igjen av isingen, men dette rakk jeg da ikke...
Så er det bare å servere den på fest og se reaksjonen til alle gjestene
da man deler den opp og får en skikkelig overaskelse av hva som egentlig
er inne i kaken! :D
Oppskrift på sukkerbrød
Til rund form 22 cm.
3 egg
90 g (1 dl) sukker
90 g (1 1/2 dl) hvetemel
1/4 ts bakepulver
3 egg
90 g (1 dl) sukker
90 g (1 1/2 dl) hvetemel
1/4 ts bakepulver
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt på hvetemelet med
bakepulver. Skjær melet forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott.
Fyll røren i smurt form. Stek på nederste rille til sukkerbrødet er pent gyllent og godt hevet.
Avkjøl kaken i formen, velt den så over på en rist.
Fyll røren i smurt form. Stek på nederste rille til sukkerbrødet er pent gyllent og godt hevet.
Avkjøl kaken i formen, velt den så over på en rist.
Oppskrift på Marshmallow fondant
200 g marshmallow
2 ss vann
2 ss matfett (må smeltes)
Ca 500 g melis
Ha vann og marshmallows i en stor bolle og sett det i mikron ca 1.5 – 2 min til det puffer opp. Ta det ut og ha matfettet og evt en farge, og rør godt .
Ha i melisen litt av gangen og rør godt.
Når mixeren ikke orker dra rundt lenger så hell det ut på et bakeunderlag og kna/elt inn resten av melisen
Da skal den være ferdig til bruk
Ha i melisen litt av gangen og rør godt.
Når mixeren ikke orker dra rundt lenger så hell det ut på et bakeunderlag og kna/elt inn resten av melisen
Da skal den være ferdig til bruk
(Kilde)
Oppskrift på smørkrem
300 g siktet melis
1 ts vaniljeekstrakt eller 1 1/5 ts vaniljesukker
3ss melk, vann, juice, alkohol eller annen væske etter smak
Pisk margarin og melis til kremen har en myk og glatt konsistens
Bland i vaniljeekstrakt eventuel vaniljesukker
Bland i væske litt og litt til kremen er luftig og lett å jobbe med
Synes du kremen er for myk å jobbe med kan du sette den litt i kjøleskapet.
Smørkrem/Frosting kan fryses og ligge
frossen i flere måneder. Når du skal bruke den, ta den ut av fryseren
dagen før og la den tine i kjøleskapet. Deretter visper du den myk og
luftig igjen!
Digger den kaka! :D
SvarSlettMarte - Hihi! Ja den var god, om man orker ikke mer enn et stykke! :P
SvarSlettSå morsom kake! Så jo deilig ut!
SvarSlett