"En liten dæsj av det gryte, med kylling"
I dag har vi hatt en supergod gryte til middag. Den er ikke vanskelig å lage og som oftes har man ingrediensene i kjøleskapet fra før av.
Man tar hva man har liggende i kjøleskapet og her i huset i dag ble det
- En stekt kylling
- Rød og gul paprika
- Litt chilli
- Babymais
- Vannkastanjer
- Crème Fraíche
- Sopp
- Løk
- Hvitløk
Skjær opp kyllingen i store grove biter. Ikke bruk tid på å frigjøre alt kjøttet fra beina. Da risikerer du også at kjøttet koker bort.
Skjær også opp alt av "grønt" og la dette "svette" en stund i panne/gryte. Og når det er klart heller du på litt vann og så tar i en terning med kyllingbuljong.
Når dette har kokt en liten stund heller du på litt Crème Fraíche for å få en fin rund smak og det gjør også at gryten blir noe tykkere. Skulle den ikke bli så tykk som du liker så kan du blande ut litt Maizena i vann og helle i gryten.
Så krydrer du med det du liker. Vær forsiktig med krydder før du har smakt da kyllingen allerede er krydret fra butikken.
Her i dag ble det karri for det er en favoritt til både meg og mini-me! :)
Serveres med det du skulle ha for hånden. Her ble det litt ris og masse salat. Det smakte like godt som det så ut...
Og det beste er at man vet akkurat hva som er i den, noe man absolutt ikke gjør med posegryteretter! (Ikke det at jeg aldri bruker en pose da)
Bon Appètit!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar