Det er lenge siden jeg har laget det, og det er nok lenge til igjen, men det er jo veldig godt da! Fikk lyst til å lage det etter vi ble servert noe lignende når vi var på besøk i Drammen.
Først skjærer man opp potetene og hiver de inn i ovnen med litt salt og pepper da disse selvsagt bruker lengst tid til å bli klare.
Hel litt nøytral olje over så det ikke setter seg fast i formen.

Så kan man begynne å gjøre alt annet klart.
Gulrøttene skal være i tynne skiver, og ikke styr med en kniv for da er det vanskelig å få til like skiver. Når du har skrellet dem tar du retten og sletten å bruker en ostehøvel. Da får du tynne fine skiver og alle er ferdige samtidig.
Disse skal "svettes" lett i en kjele på middels varme. Der kan de fint ligge mens alt det andre blir gjort.


Gulrøttene skal være i tynne skiver, og ikke styr med en kniv for da er det vanskelig å få til like skiver. Når du har skrellet dem tar du retten og sletten å bruker en ostehøvel. Da får du tynne fine skiver og alle er ferdige samtidig.
Disse skal "svettes" lett i en kjele på middels varme. Der kan de fint ligge mens alt det andre blir gjort.


Så tar man ytrefileé av svin og krydrer disse for så å snurre bacon rundt disse.
Disse brunes lett i stekepannen så man får en fin stekeskorpe på dem, men bruk bare middels varme så ikke baconet krymper... Ha gjerne litt hvitløk i pannen så setter denne en superduper smak...

Disse brunes lett i stekepannen så man får en fin stekeskorpe på dem, men bruk bare middels varme så ikke baconet krymper... Ha gjerne litt hvitløk i pannen så setter denne en superduper smak...

Disse etterstekes i stekeovnen til de er ferdige. Pass på å ha dyp panne da man etterpå kan bruke kraften som den vil skille ut.
I pannen man har stekt disse helles litt fløte i og når denne har redusert litt legges forhåndstekt sopp. Her i huset ble det chamingjonger i dag... Kraften som har blitt skilt ut av kjøttet når det har ligget i ovnen heller du da oppe i denne stuingen.
Da får du en perfekt soppstuing som smaker snadder! :)
Så nå sitter vi gode og mette her og har nyti god mat! Er jo lov på en lørdag deg da!


I pannen man har stekt disse helles litt fløte i og når denne har redusert litt legges forhåndstekt sopp. Her i huset ble det chamingjonger i dag... Kraften som har blitt skilt ut av kjøttet når det har ligget i ovnen heller du da oppe i denne stuingen.
Da får du en perfekt soppstuing som smaker snadder! :)
Så nå sitter vi gode og mette her og har nyti god mat! Er jo lov på en lørdag deg da!


Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar