lørdag 28. august 2010

På menyen i dag...

<![CDATA[På menyen i dag har vi hatt et skikkelig kongemåltid har vist gått litt til helvete med lavkarboen i dag, men overlever da en slik dag!

Det er lenge siden jeg har laget det, og det er nok lenge til igjen, men det er jo veldig godt da! Fikk lyst til å lage det etter vi ble servert noe lignende når vi var på besøk i Drammen.

Først skjærer man opp potetene og hiver de inn i ovnen med litt salt og pepper da disse selvsagt bruker lengst tid til å bli klare.
Hel litt nøytral olje over så det ikke setter seg fast i formen.



Så kan man begynne å gjøre alt annet klart.
Gulrøttene skal være i tynne skiver, og ikke styr med en kniv for da er det vanskelig å få til like skiver. Når du har skrellet dem tar du retten og sletten å bruker en ostehøvel. Da får du tynne fine skiver og alle er ferdige samtidig.
Disse skal "svettes" lett i en kjele på middels varme. Der kan de fint ligge mens alt det andre blir gjort.

Så tar man ytrefileé av svin og krydrer disse for så å snurre bacon rundt disse.
Disse brunes lett i stekepannen så man får en fin stekeskorpe på dem, men bruk bare middels varme så ikke baconet krymper... Ha gjerne litt hvitløk i pannen så setter denne en superduper smak...



Disse etterstekes i stekeovnen til de er ferdige. Pass på å ha dyp panne da man etterpå kan bruke kraften som den vil skille ut.
I pannen man har stekt disse helles litt fløte i og når denne har redusert litt legges forhåndstekt sopp. Her i huset ble det  chamingjonger i dag... Kraften som har blitt skilt ut av kjøttet når det har ligget i ovnen heller du da oppe i denne stuingen.
Da får du en perfekt soppstuing som smaker snadder! :)
Så nå sitter vi gode og mette her og har nyti god mat! Er jo lov på en lørdag deg da!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...